Joukkorahoitus ja pikalainat kasvattavat suosiota kuluttajien keskuudessa

Kuluttajaluottomarkkinoilla on käynnissä vahva murrosvaihe. Perinteisten pankkilainojen ja kulutusluottojen rinnalle on noussut uudenlaisia rahoitusmalleja, kuten pikalainat ja erilaiset joukkorahoitusportaalit. Pikalaina tai luotto voi olla myös kuluttajien välinen vertaislainasopimus. Uudenlaisten rahoitusmallien saapuminen markkinoille on saanut kiihdykettä erilaisista vertaisvaihtopalveluista. Erilaiset kuluttajien väliset luotot ja pikalainat, sekä internetissä toimivat joukkorahoituspalvelut ovat yleistyneet huimasti viimeisen parin vuoden aikana. Myös erilaiset pikavippi ja joustoluottojen vertailupalvelut ovat nousseet kannattaviksi yritysmalleiksi.

Uusien rahoitusmallien etuna on kuluttajille näkyvät pienet kulut, jotka mahdollistavat luotottamisen nopealla aikataululla ja pienillä koroilla. Kun rahoitusyhtälöstä jää pois raskas pankkikoneisto, voidaan luottoja myöntää huomattavasti joustavammin.

Pienten yritysten ja yksityisyrittäjien rahoitukseen, on perinteisten pankkilaitosten lainojen rinnalle noussut erilaiset joukkorahoitumallit. Nordea toi pari vuotta sitten markkinoille oman joukkorahoituspalvelunsa, joka on kerännyt huiman suosion verrattain nuoren taipaleensa aikana.

Joukkorahoituksen etuna on yrittäjän riskittömän tuotannon mahdollistaminen. Tälläinen joustava rahoitusmalli, joka siirtää taloudellista vastuuta loppukäyttäjälle, mahdollistaa uusien innovaatioden tuomisen markkinoille nopeallakin aikataululla.