Täyslihamakkarat grillaajien suosiossa

Suomalaiset ovat grillaajakansaa. Kun aurinko pitkän ja pimeän talven jälkeen alkaa pilkottaa, kaivavat suomalaiset varastoista huolellisesti säilötyt pallo- ja kaasugrillit esiin. Suomalaisten grillausinnosta kertonee jotain myös se, että Suomessa järjestetään vuosittain pallogrillauksen SM-kisat.

Grillajia meissä on moneksi, toiset vannovat kanan nimeen ja toiset punaisen lihan. Myös kasvisten ystäviä löytyy grillaavan kansan keskuudesta. Vaikka kauppojen grillausvalikoima on nykyisellään valtava, on yksi tuoteryhmä noussut viimevuosina ryminällä suosituimman grillattavan joukkoon. Tämä tuote on täyslihamakkara. Yli 94% lihaa sisältävien grillimakkaroiden myynti on kasvanut viimeisen kahden vuoden aikana 230% vuositahtia. Jauhomakkarat ovat vaihtuneet laatumakkaraan parissa vuodessa. Muutos grillituotteissa ei sinänsä ole yllätys, sillä kaikkien laatumittareiden ja tutkimusten perusteella suomalaisten ruokatietoisuus ja laatutietoisuus on kehittynyt joka osa-alueella.

Myös grillausvälineistö on kokenut mullistuksia. Ennen grillaajan valinta oli pallogrilli ja grillihiilet, nyt laatutietoinen grillaaja etsii tasalaatuisempaa grillaustulosta. Tähän otetaan usein avuksi kaasugrilli. Kaasugrillien valikoima ja hintahaarukka yltää nykypäivänä noin 100€ grilleistä aina useamman tuhannen euron kesäkeittiökokonaisuuksiin. Hyödyntämällä syksyn ja talven kaasugrilli tarjous myynnit, voi hankinnassa säästää useita satoja euroja mallista riippuen.

Tuliset kastikkeet ovat edelleen in

Muutamia vuosia sitten Suomeen rantautunut chilitrendi on edelleen voimissaan. Myydyimpien grillauskastikkeiden listalta löytyykin useita tulisia kastikkeita. Suosittuja tuotteita ovat edelleen Texas Pete Wings sauce sekä Santa Maria Hot BBQ kastikkeet.